Monica Wahlström, Vännäs

Simhallsdilemmat

Jan Nilsson funderar i kommentar i sin blogg över simhallen. Han påpekar att många i Umeå kommun har lika långt till simhall som vi i Vännäs.

Skillnaden är väl att om man bor i en tremilsradie utanför Umeå har man valt att bo "på landet". Bor man i Vännäs kan det hända att man lockats av "Upplevelsenära Vännäs" – och det faktum att allt av service man kan önska finns i Vännäs – utom just simhall.

OM Vännäs verkligen ska vara en egen kommun eller mer borde sträva efter att vara ytterligare en av byarna utanför Umeå och tillhöra storkommunen – det är en helt annan fråga!

Som jag skrev är jag väl medveten om hur lite pengar som finns. Men – om jag får förtroende i kommunen efter valet kommer jag iallafall att försöka ta reda på vad som har utretts i frågan, när, vad man kommit fram till, om det går att göra något angående driftskostander – att verkligen bilda mig en uppfattning, och på ett "öppet" sätt, genom att verkligen försöka ta in "nytänkande" etc.

Jag tror att det medför mycket mervärde med en simhall, och inte bara för alla småbarnsfamiljer, utan även för pensionärer.

Katarina Hampusson föreslår en gratisbuss till nya simhallen i Umeå. Denna lösning tror jag dessvärre inte kommer att fungera. Alls.

2 kommentarer

 1. Ann-Louise

  Vi är många som håller med dig, Monica! Som du skriver skapas ett mervärde för alla medborgare, vi betalar ju faktiskt kommunalskatt och i detta ingår även att undersöka möjligheterna till en simhall med spa, kanske några bowlingbanor m.m som givetvis även avgiftsbeläggs på lämpligt sätt. Helt enkelt något som lockar den breda massan. Och givetvis ska möjligheterna till detta noga studeras innan man definitivt ger upp och påstår att det är omöjligt!

 2. Monica Wahlström

  Svar till Ann-Louise (2010-04-29 19:41)
  Hej Ann-Louise! Ja, jag kan inte gå ut och göra en simhall till något vallöfte. MEN – jag lovar att jag ska ägna tid och personliga resurser till att gå till botten med:
  -vad som verkligen har utretts tidigare
  -hur man har tittat på driftsfrågan och driftskostnaden tidigare
  -söka och motionera/interpellera/luska och fundera över alternativ för drift, söka nytänkande, ”vilda lösningar”, verkligen försöka ”vända på alla stenar”
  Det kan jag lova! (och det blir enklare om jag kommer in i fullmäktige!)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.