Monica Wahlström, Vännäs

En 38-årig städare i Vännäs…

…som har en lön i enlighet med Kommunals lönestatistik får behålla 1 400 kronor mer av sin lön per månad idag än vad som var fallet innan Alliansen kom till makten.

1 400 kronor per månad blir 16.800 kronor på ett år.

Man kan använda 16 800 kronor till ganska mycket.

9 kommentarer

 1. Dennis

  Johan, vilka privata försäkringar anser du man behöver för att täcka upp försämringarna? Många har 80 % av lönen vid arbetslöshet via tilläggsförsäkringar som facket tecknat.

 2. Tommy

  Du kan välja:
  En värld där du själv får välja vad som är bäst för dig!, eller en annan där staten betraktar dig som ett barn och väljer vad de tycker är bäst för dig.

  Bara vilsna barn väljer det rödgröna.

 3. Alma

  En stilla fundering: Visst gäller jobbskatteavdraget alla som jobbar oavsett man tillhör alliansen eller de röd/gröna!
  Undrar om de som tillhör de röd/gröna tycker illa om att de har fått mer i sin börs? Innerst inne tror jag att de gillar läget!

 4. Karl-Gustav Sjöström

  Vilket kvalificerat skitsnack, Tommy! I vart fall är kommentaren synnerligen oförskämd mot den majoritet av väljande svenskar som kommer att rösta på oppositionen.

  Din kommentar beskriver precis den inställning som jag tror att många dessvärre har, nämligen skit i andra och sköt dig själv. Alla klarar inte det utan behöver hjälp av den förhatliga staten.

 5. Solidaritet

  Om man vet var pengarna skall komma i från istället så tror jag man inte är lika nöjd när man konsumerar upp de 16800kr.

  Var håller solidariteten på att ta vägen? Är det vad som finns i den egna plånboken som räknas.

  När den kommunalanställda städaren blivit uppsagd för att det borgliga styret vill minska den offentliga sektorn och låta ett låglönebolag sköta städningen så kommer han att ha bra mycket mindre att klara sig på.

  När städaren blir sjukskriven för utslitna axlar och blir utförsäkrad i den nyinförda borgliga systemet så ter sig de 16800 kr som ingenting.

  Solidaritet för fan!

 6. Dennis

  Men solidaritet, det tidigare styret pungslog oss arbetare med nära tjugo tusen mer i skatt per år och såg till att den sjukskrivne blev förtidspensioner med ca 9000 kr i månaden. Vad är det för solidaritet? Återigen Johan vilka privata försäkringar behövs för att täcka upp försämringarna? Många fack ser ju till att sina medlemmar erhåller 80 % av lönen vid arbetslöshet.

 7. Monica Wahlström

  Svar till Solidaritet (2010-05-01 17:52)
  Blir axlarna utslitna kanske det finns något annat jobb som kan passa. Det är det man ska försöka ta reda på. Det är ju faktiskt så att om man när perioden är över, och man provat om det går att jobba får man åter sjukpenning om man inte kan hitta ett lämpligt arbete och fortfarande är för sjuk.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.