Monica Wahlström, Vännäs

Varför så få vänsterbloggare i Vännäs?

Twitter har Katarina Hampusson skrivit följande: "Ger medlemmar i det borgerliga blocket mer fria & indivualistiska åsiktsuttryck än de som ansluter sig i det andra blocket?"

Jag vet inte, jag har nog svårt att tro att det skulle vara så? Men, som jag skrev igår, det är tunnt med bloggare på vänstersidan…särskilt från Vännäs (Detta har också s-vännen Kalle upprört* noterat igår i ett blogginlägg).

Jag kan tänka mig att vänsterpartierna vill försöka "införa" bloggning. Och inte bara där, Centerpartiets "bloggskola" tyder på detta, och jag vet att det finns tankar på bloggcirkel även inom Folkpartiet. Men, kan det vara som Katarina insinuerar, att det är friare och kanske öppnare inom alliansen? Från en liberal synpunkt är ju uttrycks- och åsiktsfrihet en grundpelare. Kan det finnas något filter inom vänstern, eller något som stoppar upp? Jag vill inte tro det. Och hoppas det inte är så!

Jag tror dock att det är svårt att "klämma fram" en aktiv bloggare. Det måste komma spontant, och man måste som bloggare ha ett eget driv, ett engagemang som får en att sätta sig vid bloggverktyget (i tid och otid :O)

De som kan något om sociala medier menar att det är viktigt att ha en röd tråd. Att ha ett tema för sin blogg, något slags syfte. Det tror jag alla partier fixar inför den 19 september.

Därför är det något "annat" som måste till, det där drivet. Man måste också bjuda lite på sig själv. Bli lite personlig (utan att nödvändigtvis bli så privat).

Klickar detta och man kommer igång är det inte otroligt att man snart "börjar tänka i blogginlägg" – det tror jag övriga frekvent aktiva vännäsbloggare håller med om och känner igen sig i! Och när man nått dit, då tar inte bloggandet så lång tid. Man har sina inlägg färdigtänkta, sätter sig och klankar ner på datorn eller telefonen vid tillfälle.

Vi får väl önska vänstern lycka till att hitta någon som det lossnar för ordentligt!

*Kalle säger att han inte var arg. Jag tolkar honom då som upprörd.  Hoppas det stämmer bättre!

Etiketter: ,

8 kommentarer

  1. Karl-Gustav Sjöström

    Om det var så att socialdemokratiska politiker av partiet var förbjudna att i bloggtexter ha egna idéer och tankar, skulle jag omedelbart lämna det partiet.

    Nu tror jag dessbättre inte att det är så. Vad tystnaden beror på, har jag dock ingen aning om. Jag måste nog återkomma i ännu ett blogginlägg i frågan. Det blir kanske ”argt” i motsatt till mitt förra – som dy tyckte var argt, Monica.

  2. Monica Wahlström

    Svar till Karl-Gustav Sjöström (2010-05-15 12:53)
    Jag kan hålla med om att ”argt” kanske var en övertolkning. Har ändrat nu! Nej, jag hoppas verkligen inte det är frågan om någon restriktion. Man kanske inte tycker det är värt mödan att blogga och hänga med i vad andra bloggar om inom Socialdemokratiska arbetarkommunen. De kanske arbetar för opinion och valkampanjar på andra sätt. Någon kanske du har som du kan fråga? Visste inte att du hade varit aktiv. Varför inte längre? Annars vet du att det finns plats och en varm famn i Folkpartiet 🙂

  3. Monica Wahlström

    Svar till Karl-Gustav Sjöström (2010-05-16 02:54)
    Det är ju en intressant tanke. Men, det viktigaste är kanske att se till att ha tid för att utföra de uppdrag väljarna röstar fram en till. Och, om väljarna röstar fram en ”oavsett”, sâ kanske inte mer engagemang behövs?

  4. Andreas Jansson

    En hack-kyckling har ju ploppat upp.. Även om jag bara är medlem i Vänsterpartiet.

    Jag skriver rätt friskt, mina egna tankar om allians och vänsterpolitik, än har ingen försökt stoppa mig, inte mer än några otrevliga högerkommentarar, men de köper jag, de är som att hälla bränsle på elden. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.