Monica Wahlström, Vännäs

Vännäs pall och spik

Idag har jag för första gången varit på Vännäs pall och spik. Där har en del av personer i Vännäs med funktionshinder sin dagliga verksamhet.

Det är en fullt utrustad verkstad, där det tillverkas engångsemballage och pallkragar, blomlådor, samt av spillträ fågelholkar. De säljer flera hundra fågelholkar!

Jag vet att det är svårt för funktionshindrade att få jobb på vad man kallar "öppna marknaden". Därför är en verksamhet som Vännäs pall och spik väldigt bra. I Vännäs finns en arbetskonsulent som jobbar för att hitta praktikplatser åt personer med vissa former av funktionshinder.

Jag hoppas att det ska bli ett öppnare samhälle där det inte ska vara så svårt att komma in och få ett jobb även om man har vissa speciella behov. Fram till dess, och för vissa kommer nog ett behov av verksamheter av typen VPS att finnas kvar. På VPS träffade jag för övrigt nya vännäsbloggaren Margareta Vigren. Roligt!

2 kommentarer

  1. Margareta Vigren

    Det är alltid kul att få besök på VPS så vi kan få visa vår verksamhet. Många har ingen aning om vad de funktions-hindrade har för kapacitet. Det är alltid kul att få visa våra besökare runt och berätta om vad vi gör. När du nu möter oss i matkön på Rickis så kanske du ser på oss med andra ögon. Lycka till med ditt odlande!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.