Monica Wahlström, Vännäs

wahlstrom.monica@gmail.com

Är du mellan 18-22 år och bor i Vännäs?

Då är det troligt att du för första gången, den 19 september, kan vara med och se till att du blir representerad – i kommunen och i riksdagen, samt i landstinget.

Mycket kretsar första gången man ska välja runt riksdagsvalet. Vilket parti vill man stötta? På Vännäsdagarna träffade jag en del av er som ska rösta för första gången. Ingen av de jag pratade med var jättebestämd över vad det skulle bli. Flera sa att de nog röstar som familjen. När jag röstade första gången visste jag faktiskt inte vad mina föräldrar röstade på – det hade de aldrig sagt!

Folkpartiet har på sin riksdagslista en kandidat som är 22 år gammal. Hon heter Sabina Ausfelt och hann med att rösta i förra valet. Efter det har hon varit engagerad i Folkpartiet.

Vissa tycker att man ska vara mer erfaren när man ska sitta i riksdagen, och kunna mycket. Jag tror att Sabina kan väldigt mycket om det som du som är ung tycker är viktigt. Sen är Sabina en person som är öppen. Jag är ganska säker på att om du kontaktar henne så kan du få hennes uppmärksamhet. Att ha en person i riksdagen, i din ålder, som du kan kontakta, det är något som är ganska unikt! Sabina behöver drygt 800 kryss för att komma in i riksdagen. 

Folkpartiet tror på solidaritet. Alla ska ha bra och lika chanser i livet, men alla ska också göra det man kan för att ha en bra tillvaro, jobb, utbildning och så vidare. Samtidigt ska de som behöver stöd få det, och det egna ansvaret och den egna friheten att utforma sitt liv är viktigt. Alla ska ha samma rättigheter – tjejer som killar, homosexuella, nyanlända och gammanlända. Kunskap är en nyckel till att utvecklas. Läs mer på Unga Folkpartiet!

Gillar du det – välj Folkpartiet, och se till att kryssa på Sabina för att få en representant som ser saker från din horisont, som vet hur livet ter sig när man är under 25!

Kolla in Sabina från Vännäsdagarna.

ps – och i kommunvalet kan du ju kryssa på mig (nr 4, Folkpartiet i Vännäs :-))

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.