Monica Wahlström, Vännäs

wahlstrom.monica@gmail.com

Omdömde Ridderheims tapas

Okej, då har vi provat de tapas som vi köpte igår.

En sak kan jag säga – det smakar inte spanskt. Spansk man är INTE kryddstark. Spansk mat är inte som viss mexikansk eller indisk, afrikansk, det är helt enkelt inte "spicy". Det finns på rak hand bara ett par grejer – "patatas bravas" – friterad potatis med en stark sås, "pimientos del padrón" – småpaprikor som man steker där en och annan kan vara lite stark, och på kanarieöarna finns det nog någon variant av grillsås som är lite stark.

Spansk mat är oerhört smakrik, men med goda, naturliga smaker.

Dessa varianter av tapas var rejält hett osande när det kom till kryddningen. Den minst kryddstarka av de fyra vi smakade var bläckfisken. Men det var något annat i kryddningen som gjorde det ospanskt i smaken.

Tyvärr!

(men cavan till var god. Den var katalansk!)

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.