Monica Wahlström, Vännäs

Apoteken!

Många röster höjs från vänstern angående att Apoteket inte längre är monopolstyrt.

Ja, tänk om apoteken bara hade sålt mediciner. Då skulle jag eventuellt alls förstå mig på deras kritik. Men – apoteken säljer mängder av smink, krämer, schampo, rengöringsprodukter, kondomer, vitaminer, kosttillskott och annat, och konkurrerar angående dessa produkter med privata näringsidkare.

Mycket irriterad blev jag därför igår när radion gick ut med information om att produkter såldes med tveksamt bäst-föredatum.  I själva inslaget framgick att det handlade om vitaminer och kosttillskott. Finns även på Ica. Säkert på Konsum också… Det handlade INTE om recept-belagda mediciner.

Sånt är vilseledande. Skärpning, media!

3 kommentarer

  1. Karl-Gustav Sjöström

    Ok då… en definitionsfråga är det onekligen. ”Mediciner” behöver ju inte vara receptbelagda för att just vara mediciner. Hur många tror du inte det är som äter just vitaminer och betraktar det som läkemedel? Ibalnd är de ju det också.

  2. Monica Wahlström

    Svar till Karl-Gustav Sjöström (2010-08-31 07:49)
    Nej, det tycker jag inte! Om apoteket säljer smink med tveksamt datum, är det skandalöst? Om Ica säljer kosttillskott med tveksamt bäst-föredatum, vad blir laddningen?

    Särskilt Vänsterpartiet målar fram en bild där svårt sjuka människor inte ska kunna få sin receptbelagda medicin i förlängningen pga privatiseringen av apoteken. Detta är lågt och felaktigt! Att apotekets tuggumiförsäljning utsätts för konkurrens är fullständigt logiskt!

  3. Karl-Gustav Sjöström

    Det tycker du inte, Monica – att det för gemene man är en definitionsfråga vad som menas med ”mediciner”, men det tycker då jag och förmodligen fler än jag. En del gör som du och och tycks mena att det måste handla om receptbelagda preparat för att de skall ses som mediciner.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.