Monica Wahlström, Vännäs

wahlstrom.monica@gmail.com

En positiv röst från sjukförsäkringsförändringen!

Lotten har blivit alliansare, och valt Centerpartiet. Hennes båda föräldrar var sjukskrivna i det gamla systemet, och det påverkade bådas hela vardag. Så här skriver hon:

"Valet 2006 röstade jag (MP). Alliansen vann. Jag satt i vardagsrumssoffan med mina två sjukskrivna föräldrar, min pappa hade nyligen varit tvungen att börja använda rullator. Min mamma hade fått höra från sin psykolog att det vore lika bra att hon förbereder sig för att hon antagligen aldrig kommer att arbeta igen.

 

I efterhand kan jag bjuda på att jag faktiskt började gråta när Alliansens seger var fastslagen. Jag var bedrövad. Jag hade gjort det enkelt för mig själv genom att anamma det tröttsamma och förlegade synsättet att borgerlig politik är ondska och dess förespråkare Djävulens hejdukar. Min redan deprimerade och dysfunktionella familj skulle gå under med den nya regeringen.

 

Fyra år efteråt var det uppenbart vad Alliansen gjort med min familj. Mina båda föräldrar är tillbaka i arbete, min far har ställt bort rullatorn.

 

Nej, det var inte så att Fredrik Reinfeldt och hans regeringskollegor knäppte med fingrarna och min far reste sig, stapplade några steg och utropade "Mein Führer! I can walk!" Däremot skedde en psykologisk förändring i och med att mina föräldrar blev uppmärksammade och ansågs värda den uppmärksamhet som var nödvändig för rehabilitering och återvändande till arbetsmarknaden.

 

Det har naturligtvis inte varit helt lätt för mina föräldrar att mentalt ställa om sig från att vara sjukskriven till att vara del i en arbetsgemenskap igen. De har kommit hem utmattade från sina jobb, men deras själsliga mående har varit desto bättre. Nu hänger det inte längre ett tungt moln av depression över min familj. Nu behöver vi inte längre använda vår sista energi till att stötta den som mår sämst, tills det att man inte själv orkar och måste stöttas av någon annan. Min familj var förut lite som en rad uppstaplade dominobrickor."

 
Reformen behövdes. Vissa har mycket olyckligt kommit i kläm. Jag utgår från att det åtgärdas. Trevlig valdag!

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.