Monica Wahlström, Vännäs

Svårt sjuka ska självklart ha sjukpenning!

Tycker det är lite beklämmande hur S lyfter fram enskilda personer och dessutom – är det så att Mona Sahlin lovar att ändra? Ska hon ändra för Annica och Maria? Är det inte så det låter på henne? Vi har inte minsterstyre i Sverige! Det är Försäkringskassan och deras system med delegation och tjänstemän som fattar beslut. Sådana beslut kommer inte att ändras av Mona Sahlin.

Självklart ska sjuka personer ha sjukpenning! 

 

25 kommentarer

  1. Monica Wahlström

    Svar till Conny Forsström (2010-09-19 12:56)
    Är man svårt sjuk, som vid cancer och liknande, ska man ha sjukpenning.

    Har man varit sjuk i 2,5 år, så får man PROVA att arbeta, utifrån sina möjligheter (det kan vara så att man provar under 1 timme i veckan, allt beroende på individuella omständigheter) – KAN MAN INTE arbeta efter detta, så blir man fortsatt sjukskriven. Under tiden man provar, får man aktivitetsersättning från Af. Lyssna själv i youtuben i mitt inlägg!

  2. Conny Forsström

    Och massor av människor har tvingats till försörjningsstöd? Menar du att de inte vetat om att de kan få aktivitetsstöd? Knappast! Ni har kastat ut dem och de har ingen annan chans än soc för sin överlevnad. Detta måste få ett slut!

  3. Monica Wahlström

    Svar till Conny Forsström (2010-09-19 13:11)
    Jag kan inte detaljer, men någotsånär i nivå med sjukpenning, vad jag förstår (obs, det har jag inte kollat upp själv, så jag är inte säker!)

  4. RWR

    Om det skulle gå illa och Mona blir statsminister så kommer dessa personer att bli besvikna!

    För på direkt fråga skulle hon inte kunna ge något annat besked än att hon inte kan kommentera ett enskilt fall. På det sättet så kan man tycka att Monas utspel är falska och beräknande dock hoppas jag att hon slipper stå till svars för det:)

    Det som är synd är att man sänker nivån på debatten rejält! I nästa val kanske de enskilda fallen kommer att bli fler kanske kan man om man har ett lyte sälja sina tjänster till ett oppositionsparti…

  5. Lars Valler

    men.. hur kunde det då bli så att Försäkringskassan skapade situationer där man hänvisar till de direktiv man fått från regering, som lett till tex dödsfall, fåtal jobb oh en byråkratisk ohållbar situation där läkare bedöms utifrån sin text på läkarintyg. Kanske dax att ta med advokaten till läkarmpottagningen mao

  6. Monica Wahlström

    Svar till Catharina Alperud (2010-09-19 13:15)
    Men, nu är det ju inte så att alla som fått F-stöd kommer från fk! Blev man arbetslös i samband med att krisen slog ut i full blom, tar det ett par år, och nu kan man vara ifråga för att ha slut på a-kassa och dyl, och då har vi ju FÖRMÅNEN att det i sverige finns ett yttersta skyddsnät i form av försörjningsstöd.

  7. Conny Forsström

    Mm, det är tyvärr tydligt att högern mer och mer förskjuter välfärden till att handla om försörjningsstöd. Det är väl detta, som vi nu äntligen får veta, är den berömda ”kärnan” i välfärden.

  8. Monica Wahlström

    Det är ju så att det är en STOR reform! Vissa regler har redan setts över, andra är naturligtvis under översyn. Såg någonstans följande (ungefär): om det blir fel när vänstern gör någog är det mänskligt Om det blir fel när alliansen gör något beror det på ondska.

    Ganska tänkvärt!
    Ingen i alliansen vill att döende cancersjuka ska hindras att få sjukpenning!

  9. Monica Wahlström

    Svar till Conny Forsström (2010-09-19 13:24)
    Ursäkta Conny, men välfärden är all äldreomsorg, all omsorg om funktionshindrade, all skola etc.

    Vi kanske ska ha lite verklighetsförankring även idag.

    I vännäs kommuns budget är f-stöd en mycket liten post jämfört med exempelvis äldreomsorgen eller skolan. Observera detta!

  10. Monica Wahlström

    Svar till Conny Forsström (2010-09-19 13:33)
    Som du säkert förstår har jag inte svar på detta. Men, jag antar att de byråkratiska kvarnarna börjat mala, med vägen via regeringskansli-departement-myndighet. Så hoppas jag!

  11. Conny Forsström

    För de sjukas skull får vi hoppas att dessa kvarnar mal riktigt riktigt fort! Det är bråttom nu! Tyvärr lär alliansen sitta kvar gällande riksvalet så för de sjukas skull får vi hoppas alliansen på riksplanet tänkt om och tänkt rätt!

  12. Monica Wahlström

    Svar till Lena Strömberg (2010-09-20 16:42)
    Ja, vi har tjänstemannastyre! All socialtjänst sker på delegation. Det är klart, socialnämnderna kan ju dra bort delegationen, men det vill nog ingen. Jag vet inte hur det ser ut i Fk, men visst är det tjmän som fattar beslut! Snart kommer ett inlägg, men jag ger dig lite intressant läsning redan här: http://bit.ly/9kQsgB Detta under S-regering!!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.