Monica Wahlström, Vännäs

wahlstrom.monica@gmail.com

Har SD möjlighet till vågmästarroll pga vissa cancersjuka?

Först av allt – SD har inte någon vågmästarroll förren övriga partier tillåter dem ha detta, precis som Ola Nordebo skrivit i sin ledare i VK idag.

Vidare – det får mig att fundera en hel del när Ibrahim Baylan är glad över att valrörelsen "tog sig" på slutet, när Socialdemokraterna enligt honom kunde visa på försämringarna i sjukförsäkringen. Jag antar att han menar när man lyckats hitta enskilda personer, svårt sjuka, med handläggarbeslut som förefaller vara väldigt tokiga och tråkiga för enskilda personer. Ingen i allansen anser att mycket svårt sjuka ska förhindras sjukpenning, systemet måste se om och se till detta.

Därför blir jag än mer uppbragd när jag av en arbetskamrat får se en skriftväxling från en vänsterledamot – Ulla Hoffman från 2006, i riksdagen. (Skriftlig fråga 2005 / 06:907). DET ÄR INNAN ALLIANSEN KOM IN, alltså under socialdemokratisk regering. Hoffman säger så här:

"Försäkringskassans iver att rehabilitera sjukskrivna tillbaka till arbete tar sig dock ibland märkliga uttryck och visar på en okänslighet hos några anställda. Jag har fått vetskap om att Försäkringskassan i ett par fall tvingar svårt cancersjuka att arbetspröva vilket kan innebära att en svårt cancersjuk med kundkontakter kan tvingas att möta kunderna i sitt svårt sjuka tillstånd. När riksdagen ställde sig bakom målet om halvering av sjuktalen avsåg man med största sannolikhet inte att Försäkringskassan skulle tvinga svårt cancersjuka att arbetspröva för att inte bli utförsäkrade."

Ibrahim Baylan och övriga inom Socialdemokraterna, hur tänker ni?

(Nyfiken på det socialdemokratiska statsrådets svar på frågan? Här.)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.