Monica Wahlström, Vännäs

Vännäs nästa!

Ja, nu är det min sista kväll på min höstsemester. Jag är inte i Vännäs. Dit kommer jag imorgon.

Att vara personlig men inte privat – det tror jag är viktigt på en blogg. Därför har jag undanhållit er mina riktigt härliga semesterupplevelser! Men, nu när jag praktiskt taget är hemma igen kan jag berätta lite om:

Baskien!

San Sebastián på bilden, är en underbar plats, med fantastisk mat och vid Atlanten. Stranden riktigt fin!

Sen – Bilbao med Guggenheimmuseet –

– som hade en mycket spektakulär utställning med Anish Kapoor – verkligen sevärd! (Både museet som sådant, och denna utställning).

Efter Baskien – flera härliga dagar i  Barcelona. Mycket strand, pool och barnvänliga aktiviteter. Vi kom dessutom hit på sluttampen av Barcelonas motsvarighet till "Vännäsdagarna" – La Mercè, och på sluttampen av semestern har vi lyckats pricka in vår fd statsdel – Sarrià – och dennes motsvarighet till Vännäsdagarna – La festa major de Sarrià.

Fotona nedan från "Sarriàdagarna" med Els Gigants, en urgammal tradition som lever kvar!

De görs i papier maché, och väger en hel del för den som tar på sig ställningen på sina axlar, och sedan hoppar och dansar runt till traditionell musik.

Ja, vädret har varit osannolikt bra (sådär så man nästan har svettats väl mycket!) så förutom svärmors pool har det blivit en del besök på playan. Helt ok det med!

Men, imorgon hoppas jag att blåsten är över och att det är en underbar höstdag hemma i Vännäs!

2 kommentarer

 1. Karl-Gustav Sjöström

  Vad är det för fel med att vara ”privat” i ett blogginlägg? Och vad är det egentligen för skillnad mellan att vara ”privat” och ”personlig” i ett blogginlägg?

  Välkommen hem till Vännäs, ”anyway”!

 2. Monica Wahlström

  Svar till Karl-Gustav Sjöström (2010-10-07 10:24)
  För mig handlar det om att om man är alltför privat kan det bli för närgånget! Detta till exempel gällande barnen, det kan lätt bli för privat runt dem!
  Sen har nog åren i inte så trygga och säkra Barcelona satt rejäla spår-jag vill absolut vara försiktig med att avisera om jag ska vara borta någon längre tid – det finns ju en hel del inbrott även härikring!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.