Monica Wahlström, Vännäs

Kvinnor och politik

Nu går ett drev runt en kvinna i politiken. Hon är dessutom – märk väl – inte minister, utan riksdagsledamt och partisekreterare. Jan Nilsson har uppmärksammat några andra liknande episoder, där en socialdemokratisk man, kommunalråd i Malmö åkt på en bjudresa, som tydligen valsat upp i rättegång. Reepalu sitter kvar, och mycket till drev har jag inte sett. Likaså Bodström som suttit i privat bolagsstyrelse, och det har inte blivit mycket till drev. Men runt Sofia Arkelsten, ung, kvinna och politiker blir det ett oerhört hallå. Är det en slump?

Det jag allra minst förstår är varför det drevas NU. Hon har varit helt öppen med sina resor i sitt bloggande. Varför kom inte den massiva kritiken när resorna företogs? Är det så att en kvinna som får ett toppuppdrag ska synas och kan det finnas försöka att få bort henne för att hon är just ung och kvinna? Man undrar..

4 kommentarer

  1. Karl-Gustav Sjöström

    Du väcker en tanke hos mig, som tidigare i dag också väcktes av min fru, Peggy. Tänk om det verkligen finns ett samband med hennes kön!

    Att drevet börjar nu och inte när hon ”bara” var riksdagsledamot, är väl inte så konstigt. Granskning av media sätts oftast in, när någon ny person nått en högre position i politiken. Några nytillträdda ministrar blev också granskade – men drevet uteblev, som bekant.

  2. Monica Wahlström

    Svar till Karl-Gustav Sjöström (2010-10-30 11:25)
    Jag är helt övertygad om att det finns samband. Det går drev även runt manliga politiker, men det är ett särdeles drivande driv runt dreven mot kvinnor…

  3. Monica Wahlström

    Svar till Peggy Sjöström (2010-10-30 13:15)
    nej, det är jag säker på! Precis som du skriver i ditt inlägg. Det blir mer drev. Politiker ska numera vara bättre än alla andra människor (snart har vi enbart broilerpolitiker, ingen annan kan ställa upp!) – och de kvinnliga politikerna ännu renare och vitare och ännu lite bättre. Suck och pust…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.