Monica Wahlström, Vännäs

Se upp, inbrottstjuvar på gång!

Igår blev ett hus i ett grannkvarter utsatt för inbrott. Riktigt, riktigt tråkigt må jag säga! Det var mot eftermiddag/kväll, och samma kriminella personer hade tidigare under dagen gjort ett inbrott i Umeå. Man undrar om det är samma gäng som opererat i Vännäsby?

Dags att vara försiktig! De var ute efter pengar och smycken. Själv undrar jag över om det kan löna sig – jag är hopplöst dålig på att ha kontanter och brukar inte kunna köpa kakor ens av skolelever som kommer förbi då jag alltid  betalar allt med kort. Men, tydligen har en del folk pengar hemma, annars skulle det väl inte vara upprepade inbrott? Så, om det är pengar och smycken de är ute efter antar man att det finns en del pengar att hämta hos folk. Riktigt illa berörd blev jag av att höra att tjuvarna öppnat barnens spargrisar och tömt dessa!

Smycken kan man också undra i vilka mängder det kan finnas bland vännäsbor? Många smycken är ju också av väldigt stort emotionellt värde, kanske mer än det materiella. Att bli av med något smycke som tillhört ens föräldrar eller kanske farföräldrar måste vara så oerhört sorgligt. Vi skaffade därmed ett bankfack, det var dessutom en mycket överkomlig årshyra av detta, och då kan man känna att minnena är trygga…

Nu hoppas jag innerligt att polisen kan få tag i de kriminella så de lagförs!

 

En kommentar

  1. Annelie Eriksson

    Nog tror jag det finns en del guldsmycken i gårdarna. Nu är det ju dessutom så enkelt att sälja guld via både sms och internet.

    Det tråkiga med bankfack är ju att man sällan orkar använda det man lagt dit då det kräver viss planering.

    Supertrist är det iaf att man inte ska kunna räkna sitt hem som en trygg och säker plats. Som du säger är det dessutom riktigt lågt när man plundrar spargrisar…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.