Monica Wahlström, Vännäs

Irakier protesterar mot terrordådet

På facebook hittade jag den här inbjudan:

"I samarbete med alla irakiska grupper i Sverige på facebook… Måndagen den 13/12 kl 17.00 tillsammans besöker explosionsplatsen i Stockholm. En fredlig stund. Låt oss tillsammans, vi är det folk som drabbbats mest under 2000-talet av terrorism, visa vårt missnöje med det som hände i Stockholm.
Låt oss tillsammans säga ifrån dessa… fruktansvärda händelser.
Sprid gärna till era vänner.
Det är inget politiskt eller religiöst, det är bara vi irakier som tillsammans tar ett ställningstagande."

Irakierna har precis som det sägs i meddelandet verkligen varit utsatta för terrordåd och självmordsbomber och bombattacker mot civila. Jag känner samma frustration och skulle gärna ha deltagit i protesten. Många irakier är förtvivlade över det inträffade, de har ju lämnat sitt land för att söka säkerhet och trygghet. Enstaka individer som går andra vägar FÅR inte förstöra för majoriteten. Låt oss se till detta!

5 kommentarer

  1. Krister Klermalm

    Monica: Vi känner nog likadant för dessa iranier.
    Personligen skulle jag velat deltaga för att stötta dessa oskyldiga iranier mfl för sitt islamska utövning. Själv är jag inte troende direkt, ens Kristen. Det är respekten till andras tron jag gör det med kärlek till dessa.

  2. Monica Wahlström

    Svar till Krister Klermalm (2010-12-12 23:36)
    Det viktigaste är ju just att islam knappast har mycket med attentatet att göra, eftersom den ”verkliga” islam helt fördömer denna typ av dåd. Ungefär som de flesta kristna fördömer det som hände i Knutby, även om jämförelsen haltar (terrornätverk finns ju, men religionen är en förevändning).

  3. Krister Klermalm

    Visst håller jag med om att islam har inte med attentatet.
    Jag skrev bara om att jag har inte emot andra livsåskådning.
    Därför skrev att det här drabbar även de andra som har sin tro som inte är fundaminalistisk eller har terror influenser i sin utövning.
    Var jag så otydlig? Ibland tycker folk att jag skriver som en avhandling och nästa för kort för att begripa vad jag har skrivit om.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.