Monica Wahlström, Vännäs

wahlstrom.monica@gmail.com

Pendel!

 Ja, alla gläds vi nog åt den goda nyheten av den detaljerade planeringen för pendeltågstrafik mellan Vännäs och Umeå. Vännäs är en pendlingsort, och sådana finns inte så många norröver, förutom några större städer är många kommuner glesbygdskommuner (detta är alltså statistiska benämningar). 

Kommunalrådet tog till orda och kommenterade nyheten om pendeln på fullmäktigesammanträdet igår. En eloge till honom att han även lyfte fram två samverkansparter från två andra partier i slutfasen av påtryckningsarbetet (Jonas Björkholm-V, och Erik Sedig-Kd). Precis sådan god och bra samverkan som vi behöver i Vännäs, för vi behöver goda och bra initiativ för att utveckla vår kommun och för att växa!

Nu hoppas jag verkligen att det blir ytterligare fokus på kommunikationsfrågan i landstinget. Lycksele-Vindeln-Umeå NATURLIGTVIS med stopp i Vännäs, är jätteviktigt, liksom att pendeln får fortsätta till Holmsund!

5 kommentarer

 1. Karl-Erik Persson

  Hej Monica!

  Rimligtvis så kommer bussförbindelserna att försämras för oss som bor mellan Brattby och Umeå samt för de som bor på södra sidan av Umeälven. Järnhusen har rivit järnvägsstation i Brännland så här kommer nog inte tåget att stanna det blir nog att ta bilen, för min fru som åker varje morgon och kväll med Länstrafiken, efter första november 2011.
  God Jul och hälsa Börje W

 2. Monica Wahlström

  Svar till Karl-Erik Persson (2010-12-21 13:44)
  Hej! Jag är inte insatt i hur busslinjerna kommer att se ut, men jag antar att det måste finnas kvar bussar till byar där tågen inte går. Ska hälsa Börje W!

 3. Malin Karlsson

  Karl-Erik
  Jag tror inte att bussturerna som går in i Brattby, Brännland och sörsia kommer att försvinna. Jag busspendlar dagligen Vännäs-Umeå. I hetaste pendlingtid går ofta 2-3 bussar samtidigt varav en går kringelikrokigt, en genom Vännäsby och en raka spåret längs E12:an. Två tredjedelar av busspendlarna borde kunna ta tåget istället och spara in restid och koldioxidutsläpp. Dessutom kanske nuvarande bilpendlare från Vännäs och Vännäsby lockas att lämna bilen hemma om tåget tar 20 min?

 4. Monica Wahlström

  Svar till Malin Karlsson (2010-12-21 19:04)
  Jag delar helt Malins uppfattning, och tänker att det är det enda logiska utfallet. Hoppas att det blir så bra som möjligt för så många som möjligt, och framförallt att fler börjar pendla! Det är det bästa för miljön!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.