Monica Wahlström, Vännäs

wahlstrom.monica@gmail.com

Att reda sig själv och bara komma en bit på väg…

 Vi har en droppande kran. Har skjutit upp tillfixandet av den, men igår tänkte jag skrida till verket. Gick till Boströms och blev hemskickad för att ta reda på mer exakt vilken blandare det är vi har. Samt med ett bra "tips från coachen" (Tommy) – att inte glömma att stänga av vattnet innan jag började greja under kåpan för blandaren. 

Eftersom jag inte hittade något logiskt sätt att få bort kåpan till blandaren så tänkte jag googla angående just blandaren av mitt märke. Och hittade en detaljerad instruktion för hela packningsbytet. Ibland är nätet fantastiskt!

Men – sen blev det ändå bekymmer. Jag hittar ingen kran för att stänga av vattnet just till köksblandaren! Ingen under diskbänken, och nere i pannrummet finns diverse kranar, (den som det rent logiskt skulle kunna vara är sitter så hårt fast att jag inte vågar ta i mer…) Sen vill man inte laborera, tänk om man skulle råka skruva av tillförseln av fjärrvärmevatten in i huset?

Nej, det blir att avvakta julfriden och kontakta en rörmokare senare…tur att vi inte har vattenbrist, även om det känns onödigt att kranen ska stå och droppa fler dagar…

3 kommentarer

  1. Karl-Gustav Sjöström

    Bra försök i alla fall. Jag undrar om du inte vid någon av de många kranar du nämner har en mätare som visar vattenförbrukningen. Med den kranen stänger du vattentillförseln till huset och sedan du låtit en kran rinna en stund tills den slutar rinna, skulle du lätt kunna utföra operation packningsbyte.

  2. Monica Wahlström

    Svar till Karl-Gustav Sjöström (2010-12-23 07:26)
    Jo, men den sitter som sten! Är jag dessutom säker på att det bara är vattnet inom huset? Blir lite nojjig och vill ju inte riskera tillförseln utifrån med den stora frysrisken!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.