Monica Wahlström, Vännäs

Att slå ihop Centerpartiet och Folkpartiet?

Tydligen har förslaget varit uppe tidigare, under Fälldins tid. Då var det på nåt vis så att många inom C tyckte Fp var för liberalt. Nu har jag inte riktigt sett så mycket argument från endera sidan om de riktigt stora problemen. Det lyfts fram att C skulle vinna på att få en ideologisk plattform. Att Fp skulle vinna mer ”landsortsröster”.

Vidare har jag också hört analyser säga att det är mindre troligt att ytterligare röster skulle vinnas, att vissa menar att 1+1 skulle bli mindre än 2 (att det totalt sett skulle bli färre röster än för de båda partierna enskilt). Då skulle ju vitsen vara liten!

Hans-Inge Smetana har bloggat lite om ämnet, och lyft Kristdemokraterna. Lite osäkert om vad han egentligen menar dock, vill han vara med Fp och C? Eller hur tänker han?

Själv är jag ny och fräsch och har inga direkta ”bindningar” i historiskt till det parti jag valt för mitt engagemang. Jag hålle med om grundideologin och framför allt den socialliberala delen, samt öppenheten, feminismen, det globala tänkandet med solidaritet i fokus, rättigheter för HBT-rörelsen. Sen finns det en mängd förslag jag inte gillar och en mängd åsikter jag inte delar.

Jag gissar att ungdomsförbundens förslag är tidigt, men det ska bli intressant att följa vad man fortsättningsvis säger i frågan! På alla plan 🙂

2 kommentarer

  1. huvva

    Ett dåligt förslag att slå sig ihop med Centern som är ett ”kappvändarparti” som idag samlar de värsta avarter, se bara på många av deras uttalanden! men det är klart att de gamla rötterna sitter i som vad de historiskt sympatiserade med! det får t.o.m SD att ses som rumsrena i jämförelse med Centern.

  2. Monica Wahlström

    Svar till huvva (2011-01-09 22:47)
    Ojdå! Jag kan verkligen inte mycket om Centerns historia, det medger jag! Vidare tycker jag det är närhistorien som kan ha viss relevans, när det gäller våra etablerade partier, men absolut främst NUET och projiceringen framåt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.