Monica Wahlström, Vännäs

VF-journalist på VK

Jag gillar detta med sociala medier, och den främsta anledningen är att de kan förkorta avståndet i många sammanhang. Till politiker, till myndigheter och till media och journalister, till exempel. Igår skrev jag här på VK:s blogg om hur jag citerats av VF-journalisten Viljo Thornberg i en artikel om missbruk. Jag ställde mig också frågande till delar av vad han skrivit.

Idag har Viljo varit inne på min blogg och skrivit en kommentar till mitt blogginlägg. Detta är ju att som journalist uppvisa en vilja till att möta sina läsare. Det är också ett exempel på det fina i användandet av sociala medier.

Vid ett tidigare tillfälle skrev jag i bloggen om en journalist på VK, som skrivit en notis där jag hamnade i fel och konstig dager med anledning av mitt jobb. Där handlade det om faktafel som direkt rörde ett uppdrag som jag hade gjort. Den journalisten kontaktade mig per telefon, vilket jag uppskattade (det blev så småningom en rättelse i VK).

Sociala medier har medfört att jag som läsare kan bemöta det som media skriver på ett mer direkt sätt, snabbt, och med möjlighet till genomslag. Att som i detta fall också få en feed-back snabbt från journalisten utifrån mitt eget sociala-medieranvändande uppskattas!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.