Monica Wahlström, Vännäs

Missbruksutredningen

Ja, så är den här, missbruksutredningen. Gerhard Larsson har hållit på sedan 2008 om jag inte minns fel, och vänt och vridit på hur det ser ut just nu med vård och behandling av personer med missbruks- eller beroendeproblematik.

Nu kommer förhoppningsvis en period av debatt. Sedan ska väl remissinstanserna in, och det ska så småningom skrivas proposition, som sedan ska klubbas av riksdagen.

Jag ska beställa betänkandet och läsa igenom, för jag är mycket nyfiken på hur utredaren resonerar runt sina ställningstaganden. Mycket fokus ligger ju på att behandling ska ges av sjukvården istället för av socialtjänsten. Runt detta ska jag med särskilt nöje läsa vad som skrivits, för jag har inte just nu någont egentlig åsikt om vad jag tycker om den delen av förslaget. Det finns så oerhört många aspekter som jag antar behandlas i betänkandet.

Jag ser fram emot denna läsning, det kan jag lova!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.