Monica Wahlström, Vännäs

Villainbrott och enorm frustration!

 Så har det skett IGEN. Inbrott på vår gata. Det är åtta hus på gatan. Tre har nu haft inbrott, på kort tid. Två andra gator i närheten till oss har också haft flera inbrott. Samt att det idag varit ytterligare ett inbrott på Lägret. I fredags inbrott på Hotell Vännäs, och någon dag innan dess, inbrott på Shell. Samt ett lägenhetsinbrott. 

När är det nog???

På min gata har vi ganska lite insyn i alla hus, och känner oss utsatta. Vi husägare som är "kvar" funderar mest över när det ska bli vår tur. Vi har visserligen alarm i vårt hus, men ändå känner man sig inte säker (samt att vi har skaffat bankfack sedan inbrotten startade, och inte har något värdefullt hemma längre alls!) Frustrationen växer. Det allra värsta är att dessa kriminella personer håller stenkoll på oss på gatan. De verkar veta precis när vi är hemma och inte. Det är oerhört obehagligt!

I ett av husen där det varit inbrott bor en åttaåring, i ett annat en sjuåring. Alla barn på gatan leker tillsammans. De pratar förstås om det här. Sonen berättade innan han somnade ikväll att han sett glasbitar i gräsmattan där tjuvarna hade brytit sönder fönstret. Jag tycker också han blivit mer mörkrädd. 

Det är lätt till hands att bli irriterad på polisen. Jag har ingen aning om hur de prioriterar detta, men jag tror och hoppas att de nu tillsätter resurser för här i Vännäs börjar det bara bli för mycket! Jag tycker de verkar vara mycket seriösa efter varje inbrott iallafall. Någon på gatan sa idag att polisen skulle ha ett möte med oss. Det skulle verkligen vara bra, och jag hoppas det blir så. För detta är INTE roligt!

3 kommentarer

  1. Andreas Jansson

    Jag förstår oron, både det gäller ev inbrott men framför allt för barnen.

    Ingen ska behöva råka ut för sådant. Vi har vår dagmamma på samma gata som er så jag har hört mycket om inbrotten, jag hoppas att det utreds bra och att de ansvariga ställs inför rätta.

    Jag hoppas att ni får tillbaks tryggheten på gatan!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.