Monica Wahlström, Vännäs

Oväntat medhåll från tungt sossenamn

 Att en som nästan kunde blivit partiledare istället för Göran Persson skriver så här: 

"Socialdemokratin måste sålunda fortsätta säga ja till konkurrensutsättning och utförsäljning av viss offentlig serviceproduktion. Privat kapital måste fortsatt in i delar av den offentliga servicen, om den inte långsamt ska förtvina. Vem som driver verksamheterna är i stort sett ointressant, förutsatt att kvalitetskraven är höga och att vi har ett socialt trygghets- och försäkringssystem som står på medborgarnas sida. Det är hur ett sådant system ska utformas som socialdemokraterna måste ägna tid och kraft åt. Om inte, rullar sannolikt privatiseringen vidare med andra värderingar som grund än de (S) står för."

Jag gissar att Jan nygren skulle ha röstat för mitt tilläggsyrkande i den strategiska planen, för att undvika att rita in sig i ett hörn angående driftsformer. 

4 kommentarer

  1. Jocke

    Vilket privata kapital kommer in i den offentliga verksamheten genom konkurrensutsättning? I det system som vi har är det väl offentliga medel som finansierar… eller?

  2. Conny Forsström

    Privata intressen vill inte och är helt uppenbart icke kapabla att driva en mänsklig äldrevård. Må människor icke förgäta detta i valet 2014 och därmed fälla sin dom över en ideologi med dess övertro på en skrupellös marknad.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.