Monica Wahlström, Vännäs

Hemliga gäster

 Just i detta nu tar vi emot fyra styck gäster i vårt hem. Vi vet inte vilka. Det är dags för sparkfest!

Vi får alltså fyra ej angivna gäster som ska äta förrätt tillsammans med oss. Vid halvsex öppnar vi förseglade kuvert som anger en adress dit vi ska ta oss för att äta varmrätten, och vid sjutiden är det dags för det sista kuvertet som ger adressen dit vi ska på efterrätt. 

Detta synnerligen trevliga arrangemang upprepas av glada festarrangörer som ska ha all credit för att de gång på gång organsierar ihop ganska många människor, adresser och maträtter!

Vi bjuder först på lite serrano-inlindad melon och chips med ett glas cava, och sedan blir det grönsakspaté med halstrad pilgrimsmussla och knaperstekt bacon. 

Något foto blir det tyvärr inte, då detta inlägg är skrivet och förprogrammerat sedan tidigt i eftermiddags, och vi just nu är värdar för fullt för de okända gästerna!

 

3 kommentarer

  1. Monica Wahlström

    Svar till Jan-Erik Vahlström (2012-02-25 18:18)
    Det är de duktiga festarrangörerna som står för logistiken – man anmäler sig några veckor i förväg, sedan sätter de ihop respektive måltid. Man får ett kuvert hem, med en lapp om vad man själv ska laga för mål, samt hur många gäster som kommer. Sedan två ytterligare förseglade kuvert som öppnas på angett klockslag. I dessa endast en adress dit man tar sig. Sist sammanstrålar allesammans på Hotellet. Mycket trevlig form för samvaro!
    Släkt, ja, man vet aldrig 🙂 (min far har rötter i Vilhelmina)

  2. Jan-Erik Vahlström

    Ja, jag misstänkte det. Jag kommer också därifrån och vet att det bl.a finns släkt i Vännästrakterna och i Holmsund.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.