Monica Wahlström, Vännäs

wahlstrom.monica@gmail.com

Regeringsmiss

Läste en riktigt rolig artikel, som omväxling till det mesta i media… Inför ett stort miljömöte ville miljöminister Lena Ek bjuda in en samling prominenta personer på regeringsmiddag. Bland annat ville hon bjuda Margareta Winberg, i egenskap av före detta jordbruksminister.

Men, något gick fel, och inbjudan kom till en annan Margareta Winberg, pensionerat arbetsterapibiträde från Solna. Som blev glad över inbjudan och åkte till Rosenbad.

Från DN (där hela artikeln kan läsas):

"Lena Ek fann sig snabbt och undrade om damen var hungrig. Jodå, det var hon. Hon hade ingen lust att åka hem bara för att det hade begåtts ett misstag.

– Är jag bjuden, så är jag bjuden, sade hon.

Så Margareta Winberg från Sundbyberg – enligt egen utsago inte speciellt intresserad av miljöfrågor – åt middag med alla ministrarna, lyssnade på föredrag och verkade ha hur trevligt som helst. Hon var också med på det gruppfoto som togs för att dokumentera träffen. Sedan fick hon åka taxi hem.

– Vi fick förrätt, varmrätt och dessert, och alla var väldigt trevliga. Det var intressanta människor som talade, bland annat han Blix." sade Margareta Winberg från Solna.

Så kan det gå! Margareta sitter längst ut till höger på nedersta raden.

 

Bild från Dn.se

4 kommentarer

  1. Hans-Inge Smetana

    Inte vet jag om det ver en regeringsmiss utan en tjänstemannamiss skulle jag nog vilja säga. Rätt namn men fel adress. Men inte desto mindre en munter sådan. Nog har regeringar den nuvarande och även tidígare regeringar gjort mindre muntra missar än detta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.