Monica Wahlström, Vännäs

wahlstrom.monica@gmail.com

Kom och diskutera liberal politik!

Inom Folkpartiet pågår arbetet med att ta fram ett nytt partiprogram. En studiecirkelserie har tagits fram. Det som diskuteras på träffarna kommer att förmedlas till partiets programråd.

Vi önskar en öppen process, och bjuder öppet in till träffarna, du behöver inte vara medlem i Folkpartiet. Ett intesse för samhällsfrågor och liberal politik är det enda, kom väldigt gärna med på träffarna!

Torsdag 3 maj – kl 18.30 Studieförbundet Vuxenskolan

Tema: Individen och friheten – frågor om egenmakt och valfrihet, frihet från fördomar, jämställda livsvillkor samt invandring och integration. Hur kan kvinnor och män få samma frihet, rätt och makt? Vad innebär det att vara svensk? Hur kan integrationen fungera bättre?

 

Vuxenskolan ligger på Hammargatan 21, Vännäs.

Tisdag 22 maj kl 18.30 Studieförbundet Vuxenskolan

Tema: Bygga Sverige starkt. Utbildningsfrågor, hur ser utmaningarna ut inom skolan? Barns inlärning är som störst mellan 3-7 år, ska vi börja i skolan tidigare? Hur stimulera forskning? Miljö och klimat – vilka är de liberala lösningarna på klimatfrågan?

 

Tisdag 29 maj kl 18.30 Studieförbundet Vuxenskolan

Tema: Värna Välfärden – frågor kring välfärdens framtida finansiering, valfrihet i välfärden, en värdig äldreomsorg, frihet för personer med funktionsnedsättning, trygghet för sjuka och barns rättigheter. Hur mycket omsorg ska det offentliga bekosta i framtiden? Hur ska vi se till att god vård och omsorg kommer alla till del oavsett inkomst? Hur kan människor med funktionshinder lättare komma ut i arbete? Vilka är ”de glömda” i dagens samhälle och i Vännäs, och varför är det så? Hur kan deras vardagsvillkor bli bättre?

Torsdag 7 juni kl 18.30 Studieförbundet Vuxenskolan

Tema: Världen förändras. Demokratifrågor och tillväxt för utvecklingsländer. Globaliseringsfrågor. Hur ser den globala utvecklingen ut?  Kan vi ta bort handelshinder för att gynna utvecklingsländer? Nätet en del av vardagen – integritetsfrågor.

 

Välkommen!

 

Frågor? Monica Wahlström, kryssa4folkpartiet@gmail.com (ej klickbar, kopiera och klistra in för att maila!)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.