Monica Wahlström, Vännäs

Liberal Feminism – Folkpartiet erbjuder ett alternativ!

Idag har jag varit med på en lunch med Maria Arnholm, Sveriges jämställdhetsminister (Folkpartiet). På Folkpartiets landsmöte i november 2013 konstaterade hon att jämställdhet skulle bli en av valets viktigaste frågor.

Folkpartiet har länge och enträget bedrivit en liberal, feministisk politik. De viktigaste jämställdhetsfrågorna för jämställdhetsministern och för Folkpartiet i valet 2014 är följande:

  • Att det skiljer 3,6 miljoner i livsarbetsinkomst mellan en genomsnittlig man och en genomsnittlig kvinna.
  • Att var fjärde 15-årig pojke idag inte kan läsa och förstå en text ordentligt.
  • Att mäns våld mot kvinnor ska upphöra.

 

Samtliga dessa frågor är avgörande för oss alla. VIll du ha ett feministiskt alternativ utan att hamna långt bort på vänsterkanten? Vill du hitta ett alternativ som gynnar kvinnligt företagande på allvar? Vill du se till varje kvinnas möjligheter – då kan Folkpartiet med sin tydliga jämställdhetsprofil kanske vara något för dig!

10301451_10152178205401864_1718773121794000585_nMaria Arnholm, Sveriges jämställdhetsminister

En kommentar

  1. LenaAndersson

    Visst behöver Sverige bli mer jämställt…, men ni inom Alliansen, och då särskilt ni inom Folkpartiet, har sett till att Sverige idag har oändligt mer skrämmande akuta problem att ta itu med! Jag är socialliberal och brukade rösta på Folkpartiet, men Alliansens politik de senaste 8 åren har bevisat för mig att Folkpartiet tyvärr definitivt inte är ett socialliberalt parti!
    Ni Folkpartister verkar inte förstå exakt hur extremt urusla förhållanden många heltidsarbetande åt kommunerna, inklusive Umeå kommun, har det! Från och med 1 juli 2013 så tvingas de som måste komplettera med försörjningsstöd redan efter 3 månaders arbetslöshet in i Fas 3 -liknande slaveri, oavlönad samhällstjänst, där de tvingas arbeta heltid utan lön! Verksamheten på exempelvis Umeå kommuns Viva resurs bemannas alltså inte enbart av långtidsarbetslösa eller personer som kommer tillbaka från längre sjukskrivningar, utan väldigt många är unga som bara varit arbetslösa max 3 månader och detta för dem är den första, inte den sista åtgärden för de långtidsarbetslösa som om det någonsin vore ok för samhället att ge upp ansträngningarna att hitta jobb med LÖN, där de utför helt vanliga riktiga arbetsuppgifter som kommunen tjänar pengar på! Försörjningsstödsstagare är idag inte en utgift utan ska tvingas bli en inkomst för kommunen, där de tvingas arbeta ihop till betydligt mer än sitt eget försörjningsstöd eftersom försörjningsstödet är betydligt lägre än vad en avtalsenlig lön motsvarande deras heltidsarbetsinsats skulle vara! Dessa kommunala SLAVAR har alltså inte ens rätt till LÖN eller sommarledighet/semester, och de har inte rätt att organisera sig fackligt…, de har alltså inga som helst rättigheter alls och tvingas leva under ständigt indirekt dödshot i form av hot om indraget försörjningsstöd, försörjningsstöd är ite LÖN, vilket innebär svält som hemlös! Umeå kommuns verksamhet inom ”Viva resurs” och dess ”Returbutiken” gör alltså mer skada än nytta då den förnedrar och bryter ned de arbetslösa, och att tvingas skriva in just ”Viva resurs” i sitt cv innebär i praktiken detsamma som att skriva in ”oanställningsbar” eftersom verksamheten påstås vara avsedd för långtidsarbetslösa… som inget företag vill anställa trots att verksamheten från och med 1 juli 2013 drabbar alla arbetslösa som tvingas komplettera med försörjningsstöd, eftersom GOLVET inte TAKET i a-kassan är för lågt, redan efter MAX 3 månaders arbetslöshet!
    De flesta verkar inte inse hur extremt skrämmande villkor som de arbetslösa drabbas av i dagens Sverige! Fas 3/”sysselsättningsfasen” är en modern variant av SLAVERI som idag är fullt lagligt i Sverige! Dessa heltidsarbetande får ingen LÖN och har ingen rätt till sommarledighet/semester och de har inte ens rätt att organisera sig fackligt samtidigt som LO och övriga fackförbund fullständigt ignorera dessa heltidsarbetande slavar! Fas 3/sysselsättningsfasen drabbar dessutom inte enbart långtidsarbetslösa utan från och med 1 juli 2013 så tvingas alla arbetslösa som måste komplettera med försörjningsstöd, eftersom GOLVET inte taket i a-kassan är för lågt, redan efter MAX 3 månaders arbetslöshet in i ”Fas 3″/”pysselsätningsfasen”, så för dem är ”Fas 3″ inte den sista åtgärden de erbjuds utan den allra första som de tvingas till!
    Läs gärna dessa berättelser från Sveriges lagliga slavar i Fas 3/”sysselsättningsfasen”: http://www.corren.se/ekonomi/fler-an-nagonsin-i-fas-3-7005069.aspx http://www.corren.se/nyheter/ostergotland/sa-tycker-arbetslosa-om-fas-3-6974104.aspx http://www.corren.se/nyheter/ostergotland/det-har-ar-forvaring-inte-aktivering-7024221.aspx http://www.corren.se/nyheter/ostergotland/fas-3-da-borjade-det-ga-bakat-7024226.aspx

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.