Monica Wahlström, Vännäs

wahlstrom.monica@gmail.com

Synen på företagare

I dessa valtider blir vissa budskap ganska onyanserade. Det snackas om vinster som något dåligt. Om privata företag som något som suger ut och bara tänker på vinster och att flytta till skatteparadis.

I debatten känns det som om en av grundstenarna i vårt samhälle i hög utsträckning glöms bort. Företagare är vad som måste hålla Sverige levande och igång! Vi måste hitta sätt att gynna våra företagare så att arbeten finns – till alla.

Det är nämligen på det viset, att fyra av fem nya jobb kommer fram i företag där det är mindre än 50 personer anställda. Alltså, i våra småföretag. Egenföretagare, säger vi ofta, små företag som växer en aning och kan anställa någon eller ett par personer.

I de små företag som vi har tror jag att det nedlåtande talet om kopiösa vinstuttag känns en aning främmande, i nedanstående bild finns en annan, tänkvärd, verklighet:

företagarna(Alltså, 51% av alla företagare har avstått att ta ut egen lön för att kunna betala lön till sina anställda. Och vissa företagare gör detta i långa perioder)

 

Vi måste värna om våra företagare, och särskilt om de mindre, hårt arbetande företagarna som ger både service, tjänster och arbetstillfällen till oss alla!

 

UPPDATERING!

En kommentar har bidragit med en intressant länk. Klicka och titta!

4 kommentarer

  1. Erik

    Visst är det så. Eftersom många företagare använder sitt eget löneuttag som regulator och även sina pensionsinsättningar, kommer det att bli tufft den dagen de väljer att gå i pension. Men ingen politiker kommer att bränna någe krut på detta kommande problem. En anekdot kan jag berätta från min tid i Borlänge från 80-talet. PRO ansåg nämligen att bönderna på Tunaslätten var förmögna eftersom de hade räknat ihop alla maskiner och inventarier och fastigheter som de ägde. Vad PRO glömde eller inte tänkte på var att banken ägde dessa ”prylar”. Tänkt så tokigt det kan bli.

    • Monica Wahlström (inläggsförfattare)

      Ja, det är trist när generaliseringar över stora områden blir ”sanningar”!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.