Monica Wahlström, Vännäs

wahlstrom.monica@gmail.com

Sluta sprida nidbild av Vännäs!

Såg med anledning av SD:s höga resultat i skolvalet i Vännäs att någon som sa sig hade bott i Vännäs menade att de höga siffror som då framkom för SD skulle vara typiskt för Vännäs. Då är det mitt i all bedrövelse lite skönt att konstatera – även om jag är extremt besviken på det mesta i kommunalvalet – att SD ”endast” fått 3,2% av kommunrösterna i Vännäs. Exakt samma siffra som i kommunvalet i Umeå.

Är less på den negativa bild av Vännäs som sprids av vissa! Det som är negativt är hur ekonomin sköts i kommunen, men vännäsborna är definitivt varken särskilt rasistiskt lagda, inte särskilt kriminellt benägna eller särskilt mycket mer missbrukare än andra.

Vännäs har enorma möjligheter. Tror ändå det hade kunnat göras mer med annan ledning av vår kommun. Vi har ju ändå inga vinster i vår välfärd, vi har bara stora kommunala underskott. Tyvärr.