Fria Demokraterna Nordmaling

Vad har vi gjort 2018 ?

Nu är det många synpunkter på vad som har hänt under 2018, och kanske främst vad vi från oppositionen har haft som fokus.

Det är ingen hemlighet att sociala sektorn dras med stora underskott, tillsammans med barn och utbildning så utgör de merparten av kommunens budget, vilket gör det otroligt kännbart när de båda verksamheterna har stora och tunga regelverk som styr deras verksamhet, enligt lagen, något vi inte kan påverka.

Men det vi kan påverka och har möjlighet att ändra, där har vi via motioner, under samtal, i möten, på alla tänkbara sätt varit tydlig och även kommit med konkreta förslag. Några är fortfarande är under utredning, flera avslagits, då det låg i våra budgetdirektiv. I fortsättningen tror vi på att jobbet med osthyveln inte längre fungerar, utan nu måste det till större omfattande förändringar för att få kommunen på fötter.

Vi ska aldrig underskatta det förebyggande arbetet/insatser, det kostar skattemedel inledningsvis, men över tid, är det vad vi behöver fokusera på.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Senaste inläggen
Senaste kommentarerna
  Kategorier
  Arkiv
  RSS Nytt från vk.se
  december 2018
  M T O T F L S
  « nov   feb »
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
  31