Mer utrikesfödda inom kommunpolitik.

En intressant undersökning visar att   227 kommuner har idag ett underskott på utrikes födda politiker. Tusentals fler utrikes födda skulle behövas inom kommunpolitiken för att motsvara deras andel av befolkningen. I Umeå ligger vi däremot bra till,9% av Umeås befolkning är utrikes födda och 12%  av kommunpolitiken är utrikes födda. Dem som ligger bäst till är Upplands Väsby som har ett överskott av utrikes födda med 27% i kommunpolitiken och motsvarande 26% i befolkningen.Det finns också kommuner som inte har några utrikes födda alls inom kommunpolitiken.  I partierna är annars fördelningen på detta vis: MP 14%, V 12%, S 10%,FP 9%,KD 8%, M 7%,C 3% och övriga har 8% . Vad är anledningen till att det är fler utrikes födda i vissa kommuner och inga alls i andra? Varför är fördelningen i partier just så här? Vad kan detta bero på?

3 kommentarer

  1. Andreas Lundberg

    ..och du har ett tydligt underskott i att uttrycka dig i skrift. Typiskt MP i Umeå, har inte aning vad som är viktigt och inte.

  2. Patrik Hockum

    Andreas Lundberg: Vad har hans språkliga kunskaper, vilka för den delen på intet sätt försvårar läsförståelsen, att göra med ämnet han lyfter?

    Att ge sig på människors eventuella språkmissar i en diskussion istället för att diskutera sakfrågan är ett tydligt tecken på bristande kunskap, respekt, verbalitet och etikett.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.