Radiokommunikationssystemet Rakel

 

Jag såg igår ett reportage på våra lokalanyheter om radiokommunikationssystemet Rakel. Det är bra att frågan fördes vidare så snabbt efter att jag ställde den till KF (förra veckan).

 

2010-02-24

 

Fråga

 

Till kommunstyrelsens ordförande Lennart Holmlund

 

Radiokommunikationssystemet Rakel

 

 

Rakel är ett gemensamt radiokommunikationssystem för organisationer i samhället som arbetar med allmän ordning, säkerhet och hälsa. Systemet används idag av statliga myndigheter, även kommuner och landsting har möjlighet att ansluta sig. Hittills har nio landsting och ytterligare ca 70 kommuner anslutit sig.

 

Tanken med det gemensamma radiokommunikationssystemet är att förenkla samverkan både mellan olika organisationer och inom organisationer. Detta ska underlätta förmågan att kunna hantera kriser och det ska bidra till medborgarnas trygghet och säkerhet.

 

Jag undrar hur Umeå kommun ser på en eventuell anslutning till radiokommunikationssystemet Rakel. Jag undrar om det finns beräkningar för kostnader och anpassning av nuvarande organisation vid en anslutning samt om kommunen har ett intresse att ansluta sig till Rakel.

 

Mot bakgrund av detta vill jag ställa följande fråga:

 

      Hur ser Umeå kommun på en eventuell anslutning till radiokommunikationssystemet Rakel?

 

 

                                                                                                   

 

Nasser Mosleh, Miljöpartiet de gröna

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.