Svenskarna väljer förnybart före kärnkraftverk !

Vid en undersökning så valde de svenska folket vilken typ av energislag som var lämpligast för jobb och miljö. 64 % röstade på förnybara energikällor, men de röstade på olika slag. t.ex. vindkraftverk. Men i helhet så är det förnyelsebara energikällor som är mest föredraget. 26% röstade på kärnkraftverk. Då har anhängarna gjort opinionsmätningar som publicerats i media, där det ger ett resultat som kan tolkas positivt.Ett annat exempel är i mars 2010 då elintensiva industrin publicerade nyheten att fler svenskar d.v.s 26 % trodde på kärnkraftverk och de var mer än de som trodde på andra energislag. Den som direkt tittar på undersökningen ser att nästan lika många trodde på vindkraftverk och att nästan 3 gånger fler tror på att förnybar energi är bättre än kärnkraftverk för jobb och klimat.

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.