Kameraövervakning – skolornas sista utväg .

Enligt VK så drabbades flera förskolor på Umedalen och Grubbe  av både skadegörelse och inbrott.  Dem drabbade skolorna är Västangårdsskolan , förskolan Biskopen, Grubbeskolan, Backenskolan  och förskolan Kungsgården. Skadorna och inbrotten kunde man redan under natten konstatera att dem skett med korta mellanrum.  Polisen försökte under natten spåra dem skyldiga men lyckades dock inte. Under söndagen undersökte polisen skolorna och hittade fotspår och blodspår som visade att det rörde sig om samma gärningsmän.

För och grundskolnämnden ,socialnämnden och fritidsnämnden måste jobba tillsammans och hitta en lösning på detta. Annars blir sista utvägen att övervaka alla skolor med kameror.

 

 

 

2 kommentarer

  1. Lennart Vilhelmsson

    Jag är inte någon förespråkare för övervakningskameror i allmänhet, är lite rädd att komma alltför nära George Orwells övervakningssamhälle i boken ”1984”. Men om man ska komma till rätta med skadegörelse/inbrott på skolor och andra offentliga byggnader utan att anställa reguljära nattvakter är risken stor att du har rätt, att man som en sista utväg måste installera övervakningskameror.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.