Europeiska gröna partiet EGP kräver stopp för datalagring

Ett flertal gröna partier från hela Europa samlades för ett rådsmöte i Barcelona. Man antog  bland annat en viktig resolution för att stoppa den integritetskränkande datalagring som finns i Europa. Resolutionen lades fram av det gröna tyska partiet, men hade mycket support av flera andra partier ,bland annat MP. Bakgrunden till det hela var att den tyska konstitutionsdomstolen nyligen stoppat införandet av datalagring i Tyskland samt att det funnits en hel del protester i andra länder. De  gröna partierna har alltid varit emot EU:s direktiv mot datalagring  och ser nu en större möjlighet till att samla en bredare politisk samling för att sätta stopp på direktivet på EU-nivå.  De grönas kritik mot datalagring grundar sig i att den kränker grundläggande mänskliga rättigheter och misstänkliggör alla EU:s medborgare utan minsta misstanke om brott. Läs mer på www.mp.se

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.