Jämställdhet – Hemmapappor

Det har nämnts att hemmapappor anses vara farliga för spädbarn. Olycksrisken höjs drastiskt då de är med dem istället för mamma. Antalet spädbarns olyckor har ökats sedan fler pappor blivit "pappalediga". Kvinnor anses ha utvecklats i ett sätt där de har som färdighet att ta hand om och skydda spädbarn, medan män har utvecklat andra färdigheter och att ta hand om spädbarn är inte en av dem, enligt familjerådgivaren Eva Sternberg. Hennes tankar sägs vara bekräftade av personer inom sjukvården, men ingen vågar ta upp frågan. Barnläkare och människor på barnavårdscentraler känner till detta, men det är en svår politisk fråga hävdar hon.

Det finns dock en lag som gäller vid ledighetsfördelningen, men vem ska försvara männens rätt att vara med sina barn? är det männens uppgift att skydda sig sjäv och tillbakvisa anklagelserna som de fått. Eller är det kvinnans tur att stå upp och försvara männens rätt att vara med sina barn(även fast de är spädbarn).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.