Mer till pensionärer och förbättrad A-kassa !

De rödgröna lovar att halvera skatteklyftan mellan pensionärer och löntagare redan under 2011. Vallöftet kostar 7, 5 miljarder kr under 2011, vilket är 2,5 miljarder kr mer än vad den borgerliga regeringen tänkt satsa under nästa år. Löftet ger mellan 400 och 600 kronor mer per månad för pensionärer med normal inkomst. Taket i A-kassan skall också  höjas från 680 kr per dag till 950 kr.

2 kommentarer

  1. Johan Karlsson

    Fina ord, men vem ska betala kalaset? Jag har noterat en trend där oppositionen systematiskt bjuder över regeringen oavsett vilken fråga det gäller. Hur tänker ni finansiera alla dessa miljardlöften? Ökad statsskuld eller höjda skatter för låg- och medelinkomsttagare?

  2. Tommy

    Det var s-regeringen som överförde pensionskapital från AP-fonderna till statskassan, det var (s) som inte kompenserade pensionärerna för inflationen, det var s som konfiskerade en betydande del –17 miljarder – av de privata pensionsförsäkringarna, det var (s) som införde en avkastningsskatt på de privata pensionsförsäkringarna, som gladeligen togs ut även på negativ avkastning.

    Så jag litar inte på de rödgröna när de säger att de vurmar för pensionärerna…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.