Ge ungomdarna möjlighet att klara sig själva !

Centerpartiet vill att Sveriges ungdomar ska få svårare att flytta hemifrån. Arbetslösa ungdomar ska gå med på 2/3-dels lön, för att göra sig anställningsbara.

Redan idag har ungdomar betydligt lägre löner än de som jobbat några år. Om Centerpartiets förslag genomförs får de unga halva lönen, för samma jobb. En sådan lönenivå är möjligen acceptabel för dem som anser att en vuxen ung ska bo hos sina föräldrar.

Miljöpartiet vill istället låta unga vuxna människor få växa på ett sätt som innebär att de kan stå på egna ben. Vi vill ge dem en riktig avstampsmöjlighet.

Vi vill även göra det billigare att anställa ungdomar genom att arbetsgivare som anställer en arbetslös ungdom mellan 20 och 25 år ska få en riktad skattereduktion som motsvarar hela arbetsgivaravgiften, under cirka ett år. Vi vill skapa fler trainee och utbildningsplatser. Det handlar bl.a. om yrkesinriktad arbetsmarknadsutbildning, platser i högskolorna och folkhögskolorna, komvux och så kallade traineeplatser i välfärdssektorn.

Vi vill ge ungdomarna lika löner och inte lägre. Ungdomarna ska ha reella möjligheter att få jobb med riktiga löner. Vi säger nej till att låsa fast ungdomarna hos sina föräldrar och ja till att låta unga vuxna människor få möjlighet att stå på egna ben.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.