S+V+MP ???

 

”Jag ser inga möjligheter att regera med Miljöpartiet”, deklarerar kommunalrådet Lennart Holmlund i Västerbottens-kuriren (4 sep). Det är häpnadesväckande att en ledande socialdemokrat i kommunen redan på förhand vill utesluta alla möjligheter till ett samregerande. Vi är många som undrar nu om det är Lennart Holmlunds egen personliga åsikt vilket är avspegling av hans agg mot de gröna, eller om deklarationen är partiets åsikt i Umeå. Vi hoppas att ett besked kommer om detta.
 
Det är synd att ett socialdemokratiskt kommunalråd nu 2 veckor före ett så känsligt val skapar en onödig splittring mellan de gröna och de röda.
 
Vi tycker att den lösning på riksplan som S-V-MP har åstadkommit om ett samregerande under kommande mandatperiod är fullt applicerbart på den kommunala nivån. Socialdemokraterna i Umeå har inget att vinna på att redan nu, utan att ha sett några valresultat, utesluta alla möjligheter till ett samregerande med Miljöpartiet. Tvärtom, dem har mycket att förlora på ett sådant korkat och arrogant ställningstagande.  Vi tycker att det bästa för Umeå och dess befolkning är att vi får ett stabilt regerande, inte ett socialdemokratiskt minoritetsstyre som kohandlar med det ena blocket ena dagen och med det andra blocket den andra dagen.
Nasser Mosleh (mp)
Alireza Mosahafi (mp)

En kommentar

  1. dave

    Vi som röstar på Alliansen tackar och tar emot, det Lennart inte förstår är att sådana uttalanden enbart gynnar Alliansen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.