Sopsortering i Kommunala skolor

Många unga är idag väldigt miljömedvetna, och upplever det frustrerande att inte kunna dra sitt strå till stacken genom att källsortera. Det blir också motsägelsefullt när det kommer signaler från övriga samhället om hur viktigt det är att ta hand om planeten, bland annat genom att källsortera, men eleverna inte ges den möjligheten. Därför bör kommunen visa i praktiken att miljöhänsyn är viktigt genom att möjliggöra för källsortering.

Sopsortering är en viktig fråga som miljöpartiet driver just nu. Från de förslag som har kommit så har man efterfrågat tre kärl: plast, papper och övrigt. De flesta papperskorgar för återvinning har fyra olika kärl, vilket öppnar upp för ytterligare ett material att källsortera. Vilket detta i så fall avgörs nog bäst i samråd med skolornas ledning och lokalvårdare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.