När ska det ta slut?

Man har alltså upptäckt att det finns hästkött i färdiga matprodukter. Det har dessutom upptäckts att det finns läkemedel i hästköttet som kan vara farligt för konsumenterna.

Men inte nog med det! Tydligen så finns det spår av bajsbakterier i IKEAs choklad?

Nu är det upp till oss i Umeå kommun att kontrollera och regelbundet ta prover av alla produkter som vi leverar in till våra skolor och äldreomsorg. Det gäller inte bara kött utan all mat som levereras. Så mitt förslag är att för och grundskolenämnden, gymnasienämnden och socialnämnden jobbar tillsammans för att öka kontrollen över leveransen till måltidsservicen. På detta vis bör umeåbor kunna känna sig trygga med maten som kommunen serverar inom olika verksamheter.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.