Gör drömmen om Gymnastikens hus till verkligenhet

I Umeå kommun är gymnastik den femte vanligaste idrotten bland tjejer, trots detta finns det ingen hall i Västerbotten som är anpassad särskilt för gymnastiken. I idrottstaden Umeå borde det förstås finnas, och det är olyckligt att en kvinnodominerad idrott som gymnastiken fått stå tillbaks i en stad som så ofta lyfter fram sitt jämställdhetsarbete på andra områden.

 

Vi vill öronmärka pengar i nästa års budget för att säkerställa att ett Gymnastiken hus skall komma till stånd. Anläggningen bör utformas i samråd med berörda gymnastikutövare för att möjliggöra för ett användande med både bredd och spets.

 

Gymnastik är ett bra sätt för barn och unga ätt träna upp sin motorik på ett allsidigt sätt och motionens betydelse för hälsa och välmående är enorm. Självkänsla, koncentrationsförmåga och studieresultat påverkas ofta positivt av fysisk aktivitet. Gymnastikens allsidighet och fokus på rörlighet och motorik lägger även en bra grund för utövandet av andra idrotter senare i livet, och därför är ett gymnastikens hus inte bara en satsning på gymnastik, utan på Umeås idrottsliv i stort.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.