Skolan är investering, inte en kostnad!

Varje krona vi satsar på skolan är en investering i både barnens och vår egen framtid. Alla elever ska ges möjlighet att utvecklas till trygga, självständiga individer utrustade med förmåga till kritiskt tänkande såväl som acceptans och medmänsklighet. Utöver grundläggande kunskaper i skolämnena är förmåga att både uttrycka sina egna åsikter och idéer, och att förstå andras, viktiga verktyg som skolan bör utrusta varje barn med. Detta och mycket mer är skolans bidrag till ett demokratiskt samhälle. En omfattande och viktig uppgift som aldrig får reduceras till en kostnad. Det gäller bland annat i frågor om byaskolor, klasstorlekar och lärares arbetssituation. En bra skola lägger grunden för samhällets utveckling och vår framtida välfärd, och ska behandlas som den viktiga investering den är. 

En kommentar

  1. Lars Öberg

    Håller helt med dig om skolan! Min mor har varit lärare i hela sitt liv men dom har fått fler och fler arbetsuppgifter som (numera) tar en stor del av deras ”sommarlov” i anspråk tom?

    Det känns trist eftersom dom hade ungefär 2 mån ledighet tidigare för att kunna (orka och) utföra ett bra jobb för våra underbara barn.. och kunna trivas i sitt arbete såklart och se fram emot nåt!

    Mvh Lars

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.