Du har rätt till ditt privatliv

Istället för det övervakningssamhälle som skapas behöver skyddet för mänskliga rättigheter stärkas. Oavsett var, när eller hur vi kommunicerar

 Internet ger nya möjligheter till kommunikation och åsiktsutbyte. Men de lagar som skyddar dina rättigheter och ger företag och myndigheter möjligheter att lagra känsliga uppgifter om dig är för svaga idag. Möjligheterna att ställa samman uppgifter ökar, samtidigt som våra möjligheter att skydda oss försämras

Din rätt till privatliv måste gälla även på Internet. Miljöpartiet är motståndare till de nya FRA-lagarna och Ipred-lagen av rättssäkerhetsskäl.

Miljöpartiet vill också att den som utsätts för hemliga tvångsmedel, exempelvis teleavlyssning, ska få reda på att den blivit avlyssnad i efterhand (om oskyldig) och att oskyldigt avlyssnade ska ha rätt till skadestånd. Vi vill inrätta en myndighet för integritetsskydd för att skärpa kontrollen av hur personuppgifter används.

"Statens uppgift ska vara att skydda dina rättigheter, inte att spåra allt du gör på nätet.”

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.