Låt barnen ärva levande miljö, inte miljöförstöring

Miljöpartiet står upp för naturen när den hotas av kortsiktiga intressen. Vi drivs av en kärlek till naturen och en stark solidaritet med människor och kommande generationer. Vi accepterar inte den politik som gör att Sverige misslyckas med 14 av 16 miljömål.

Denna omfattande miljöförstöring gör att hela ekosystem och därmed vår livskvalitet hotas. Det handlar i förlängningen om vårt ansvar att ge kommande generationer möjligheten att leva ett gott liv.

Miljöproblemen har byggts upp under lång tid. Det ställer stora krav på en politik som inser naturens värde. En politik som sätter miljön före kortsiktiga ekonomiska intressen, på ett helt annat sätt än vad som sker i Sverige i dag. Och det måste ske snart. I längden är detta goda investeringar som säkrar livskvaliteten samtidigt som det skapar utveckling. Miljöpartiet vill öka de statliga satsningarna, stärka miljöskyddet och satsa mer på miljöforskning. Vi prioriterar miljön:

  • Miljöpartiet sätter barnens rättighet att andas frisk luft framför bilarnas rätt att alltid få köra på alla gator med vilken typ av bil eller däck som helst.
  • Miljöpartiet vill bevara och återskapa våtmarker och i lag skydda grundvatten som är viktiga för vår vattenförsörjning.
  • Miljöpartiet vill att artrika ängs- och hagmarker ska värnas, att strandskyddet stärks och att Sveriges värdefulla naturskog skyddas.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.