Skicka inte svenska soldater till döden

Jag läser med oro om planer för att skicka svenska soldater till Golanhöjderna i Syrien. Medan andra länder som Österrike drar tillbaka sina soldater precis som Kanada och Japan gjort tidigare så läser man om Carl Bildts tankar om att göra motsatsen. Regionen kokar på grund av kriget som är numera är ett religiöst krig mellan shia- och sunnimuslimer och inte en demokratisk frigörelse. Nu har USA beslutat att försörja de syriska rebellerna med vapen vilket kommer att göra situationen mer komplicerad. Jag hoppas att Carl Bildt tänker noga innan han skickar dessa soldater till Syrien och att han gör ett klokt val som Finland valde att göra – tackar nej.

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.