Ta hjälp av ungdomar för att lösa bostadsbristen

Den här insändare  har jag fått publicerad i dagens VK:

September närmar sig, och Umeås gator fylls återigen med förväntansfyllda stundeter från världens alla hörn. För många nyanlända studenter är detta en spännande men hektisk period. De ska lära sig hur en ny stad fungerar, hitta sin plats i en ny grupp samtidigt som studentlitteratur ska ordnas och väskorna packas upp. Men många studenter får bo kvar i sina resväskor, för på hösten blir bostadsbristen i Umeå extra tydlig.

Bostadsbyggandet måste öka, med fokus på små bostäder som passar unga. Vi föreslår att kommunen initierar ett projekt där ungdomar inkluderas i byggnadsprocessen med syftet att utforma lägenheter som motsvarar unga vuxnas behov utan att ge avkall på kvalitet och långsiktig hållbarhet. I andra städer har liknande projekt resulterat i billiga bostäder av hög kvalitet.

I Umeå skulle exempelvis ett samarbete med ungdomar på arkitekthögskolan eller designhögskolan kunna leda till nya kreativa lösningar som kunde bli till inspiration även för andra städer med liknande problematik.

Nasser Mosleh, gruppledare, Miljöpartiet i Umeå

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.