Agera för fred i Syrien

Konflikten i Syrien är inne på sitt tredje år. Våldet har bragt 100 000 människor om livet och tvingat närmre två miljoner människor att lämna sina hem för att söka skydd i grannländerna. Hälften av dem är barn. Ännu fler är kvar, på flykt i sitt eget land. Med den misstänkta användningen av kemiska stridsmedel har konflikten gått in i ett läge där omvärlden inte längre kan agera åskådare. Men vi kan inte heller riskera att förvärra och fördjupa konflikten.

Ett viktigt steg i rätt riktning är att FN:s generalförsamling antar en ny kraftfull resolution i syfte att förmå parterna att respektera den humanitära rätten och ingå vapenvila. Med en majoritet om 2/3 kan generalförsamlingen rekommendera olika former av agerande.

– Miljöpartiet vill att Sverige tar initiativ till en ny kraftfull resolution i FN:s generalförsamling. Vi måste hitta vägar som verkligen ledar till fred och inte till mer konflikt.

De ansvariga för förra veckans attack med kemiska stridmedel och andra brott mot mänskligheten som ser ut att ha skett under konflikten i Syrien måste gripas och ställas inför internationella brottmålsdomstolen, oavsett sida i konflikten

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.