En fråga till mig

Har fått en intressant fråga från en medborgare i Umeå.
Här kan ni läsa frågan och mitt svar:
Kommer du som min förtroendevalda kommunrepresentant göra allt i din makt för att se till kommunen halverar sina utsläpp? Kommer du också agera för att ge oss medborgare de förutsättningar som krävs för att vi som privatpersoner också ska kunna halvera vår belastning på klimatet?

Klimatfrågan är vår tids största utmaning och hur vi hanterar den påverkar alla andra politikområden. Att minska utsläppen av växthusgaser är grundläggande för att kunna bibehålla en hög välfärd för våra nuvarande och framtida kommunmedborgare, och det handlar minst lika mycket om vilka skyldigheter vi har gentemot människor i andra delar av världen som lever under andra förhållanden, men som trots detta riskerar att påverkas mer av klimatförändringana än de rika länderna. Idag läggs mycket skuld och ansvar på den enskildes livsstil, och det är sant att det är viktigt att ta ett individuellt ansvar. Men för att kunna nå en verklig omställning ligger det stora ansvaret på politiken att göra det möjligt och främja, genom beslut om lagstiftning och investeringar, att både privatpersoner, företag och offentlig sektor ställer om. Som företrädare för miljöpartiet har jag ständigt detta i åtanke och lag kommer arbeta för en omställning till ett mer hållbart samhälle –där vi både mår bättre och lever inom naturens ramar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.