Högre lärarlöner räcker inte

Välutbildade och engagerade lärare är det viktigaste för en skola av hög kvalitet. Genom mer karriärmöjligheter, mer kompetensutveckling och högre lön blir läraryrket mer attraktivt. Då kommer fler unga utbilda sig till lärare.

Istället för en växande hög pappersarbete vill Miljöpartiet se till att lärarna får vara lärare. Minskad administration och fler vuxna i skolan ger lärarna mer tid för undervisning och samtal med elever.

Sedan alliansen bildade regering 2006 har lärarna fått ägna mer tid åt att fylla i papper samtidigt som fler än 10 000 medarbetare fått lämna skolan. Färre personer ska alltså göra mer jobb, och konsekvensen blir att fler elever inte får den tid de behöver.

Elever och lärare har fått betala för alliansens skattesänkningar och kontrollbehov. Det vill vi vända på.

 

En kommentar

  1. Erik

    På sextiotalet och tidigare motsvarade lärarnas löner riksdagsledamöternas löner. Hur är löneförhållandena i dag mellan lärare och Riksdagens ledamöter? Vänsterpolitikerna har raserat den Svenska skolan sedan fyrtio år tillbaka i tiden. Att ta tillbaka skolan till Staten är den enda lösningen. Skolan kan inte bland annat vara Kommunernas budgetregulatorer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.