MP och regeringen överens för barnens bästa

Miljöpartiet och regeringen är överens om att göra det lättare för barn och deras familjer att få stanna i Sverige. Vi ändrar bestämmelsen för barn från “synnerligen ömmande omständigheter” till “särskilt ömmande omständigheter”. Det kan till exempel handla om barn som är sjuka eller som har bott i Sverige en lång tid. De barn som har fått slutliga avslagsbeslut och ska avvisas kan ansöka om verkställighetshinder om det kommit fram nya omständigheter. Även den bestämmelsen ändras nu så att det blir en mer generös bedömning för barn.

De förändringar som nu genomförs tillhör de sista delarna av migrationssamarbetet som Miljöpartiet och regeringen inledde 2011 och som varar under mandatperioden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.