Ett land som lyckats vända sina resultat är Norge!

Att resultaten försämras kan vi läsa i OECD:s stora PISA-undersökning från 3 december. Det är mycket allvarligt. Vi behöver därför en ny skolpolitik. Det är möjligt att vända skolresultaten på mellan fyra till sex år. Ett exempel på ett land som lyckats vända sina resultat är Norge.

Miljöpartiet vill satsa på lärarna. Vi vill att lärare ska få mer tid med sina elever och en minskad administrativ börda. Reformer, pekpinnar och ökad administration från alliansregeringen har skett på bekostnad av lärarnas tid med eleverna. Dessutom har 12 600 tjänster försvunnit från skolan vilket ger lärarna ett ännu tuffare förutsättningar. Vi vill minska administrationen för lärarna, satsa på lärarlöner och börja med att återanställa 10 000 nya medarbetare till skolan. Det tycker vi är viktigare än ytterligare ett jobbskatteavdrag.

En kommentar

  1. Mattias

    Hej

    Hur tänkte ni finansiera förbättringen av skolan? Förslaget i sig låter superbra.
    Det finns väl inga fler tilltänkta skatteavdrag så antingen måste ni dra tillbaka något av de som redan genomförts eller kompromissa på något annat område?

    Mattias

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.